actieonderzoek pluutpartners

Actieonderzoek

 

Wilt u een innovatie of beleid evalueren en diezelfde innovatie of datzelfde beleid meteen doorontwikkelen? Het mooie van actieonderzoek is dat onderzoekers niet aan de zijlijn staan en hun aanbevelingen niet pas geven bij het schrijven van het rapport. Bij een actieonderzoek worden verbeterkansen al tijdens het proces van analyseren in kaart en in de praktijk gebracht – om deze vervolgens meteen weer te toetsen op uitvoerbaarheid en meerwaarde.

Pluut & Partners doet actieonderzoek naar organisatievraagstukken in de zorg en evalueert digitale innovaties en zorgbeleid. Zo krijgen we zicht op de succesfactoren en meerwaarde van nieuwe werkwijzen. En zorgen we ervoor dat veelbelovende digitale innovaties zo worden geïmplementeerd dat deze de zorg ook daadwerkelijk beter en efficiënter maken én de kwaliteit van leven van patiënten verhogen.

Tot slot professionaliseren wij programma’s en projecten door de principes van actieleren toe te passen. Wij coachen beleidsmedewerkers op praktijkgericht werken, adviseren over participatie van ervaringsdeskundigen en stimuleren een cultuur van continu verbeteren.

Voorbeeldprojecten