Bettine Pluut

Bettine Pluut zet zich als adviseur en actieonderzoeker in voor goede zorg en een praktijkgerichte overheid. Zij is gespecialiseerd in digitale innovatie, actieonderzoek en patiëntparticipatie.

Voordat zij Pluut & Partners oprichtte, was Bettine senior adviseur bij adviesbureau Zenc. Daarna was ze jaren actief als zelfstandig adviseur. Zij was projectmanager patiëntportaal van het St. Antonius Ziekenhuis en programmamanager Patiëntparticipatie en eHealth bij Nictiz. Daarnaast adviseerde zij landelijke organisaties en ziekenhuizen over hun strategie voor innovatie en kennisontwikkeling én de praktische uitwerking daarvan.  Ook deed zij diverse (actie)onderzoeken naar digitale innovatie.

In 2017 promoveerde Bettine op een proefschrift naar de rol van patiënten bij innovatie- en informatievraagstukken. Naast haar werk voor Pluut & Partners is Bettine verbonden aan de Erasmus School of Health Policy and Management van de Erasmus Universiteit.

Bettine is iemand die enthousiasmeert en verbindt. Zij combineert sterke analytische vaardigheden met het vermogen om mooie ideeën ook echt in de praktijk te brengen. Bettine kan goed schakelen tussen abstract en concreet, tussen visie en doen en tussen proces en inhoud.

bettine pluut pluutpartners