Skip to main content

Bettine Pluut

Bettine Pluut zet zich als adviseur en actieonderzoeker in voor goede zorg en een praktijkgerichte overheid. Zij is gespecialiseerd in digitale innovatie, actieonderzoek en patiëntparticipatie.

Voordat zij Pluut & Partners oprichtte, was Bettine senior adviseur en directielid bij adviesbureau Zenc. Daarna was ze jaren actief als zelfstandig adviseur. Zij was bijvoorbeeld projectmanager implementatie patiëntportaal bij het St. Antonius Ziekenhuis en programmamanager Patiëntparticipatie en eHealth bij Nictiz. Daarnaast adviseerde zij landelijke organisaties en ziekenhuizen over hun strategie voor innovatie en kennisontwikkeling én de praktische uitwerking daarvan.

In 2017 promoveerde Bettine op een proefschrift naar innovatie- en informatievraagstukken in de zorg. Zij pleitte daarin voor actieonderzoek (“generative inquiry”) en meer aandacht voor de veranderkundige uitdagingen bij digitale innovaties.

Naast haar werk voor Pluut & Partners is Bettine verbonden aan de Erasmus School of Health Policy and Management van de Erasmus Universiteit. Ook is zij lid van de ZonMw-Commissie Actieonderzoek Innovatieve Zorg.

Bettine is iemand die enthousiasmeert en verbindt. Zij combineert sterke analytische vaardigheden met het vermogen om mooie ideeën ook echt in de praktijk te brengen. Bettine kan goed schakelen tussen abstract en concreet, tussen visie en doen en tussen proces en inhoud. Zij zet deze vaardigheden in als programmamanager, dagvoorzitter, actieonderzoeker, coach, workshopleider en strategisch adviseur.