Kirsten Waaijer

Kirsten Waaijer is adviseur en actieonderzoeker bij Pluut & Partners.

Kirsten deed een master Healthcare Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, als vervolg op een bachelor gezondheidswetenschappen, beleid, management en gezondheidszorg. Daarnaast heeft Kirsten gewerkt in diverse ziekenhuizen. Daar leerde ze onder andere hoe waardevol het is om te luisteren naar hoe patiënten de zorg ervaren. Tegelijkertijd zag ze hoe lastig het is om daar in de drukte van alledag tijd voor te maken. Dit motiveert haar extra om hier als adviseur ruimte voor te creëren.

In haar tijd bij een landelijke artsenvereniging zette Kirsten zich in voor het ontwikkelen van praktijkgericht beleid. Ze leerde dat daar meer voor nodig is dan het interviewen van (huis)artsen en het presenteren van bevindingen in een rapport. Mede daarom werd ze zo enthousiast over actieonderzoek. Niet het onderzoeksrapport centraal te stellen maar samen met mensen oplossingen zoeken én toepassen. Het afgelopen jaar deed Kirsten een mooi actieonderzoek naar het stimuleren van het e-consult op de polikliniek in een topklinisch ziekenhuis.

Door haar ervaringen bij KPMG Healthcare en een adviesbureau in Rotterdam kwam Kirsten erachter dat het adviesvak haar erg aanspreekt. Dat smaakte naar meer. Sinds september 2019 is zij adviseur en actieonderzoeker bij Pluut & Partners.

Kirsten heeft een echte Rotterdamse aanpakkersmentaliteit. Daarnaast is zij een teamplayer. Met haar optimisme, leergierigheid en enthousiasme houdt zij van een uitdaging, die zij graag in samenwerking met anderen aangaat.

kirsten waaijer actieonderzoeker pluut & partners