Skip to main content

Kirsten Waaijer

Kirsten Waaijer is adviseur en actieonderzoeker bij Pluut & Partners.

Kirsten deed een master Healthcare Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, als vervolg op een bachelor gezondheidswetenschappen, beleid, management en gezondheidszorg. Daarnaast heeft Kirsten gewerkt in diverse ziekenhuizen. Daar leerde ze onder andere hoe waardevol het is om te luisteren naar hoe patiënten de zorg ervaren. Tegelijkertijd zag ze hoe lastig het is om daar in de drukte van alledag tijd voor te maken. Dit motiveert haar extra om hier als adviseur ruimte voor te creëren.

Kirsten zet zich in voor succesvolle (digitale) innovatie door middel van actieonderzoek. Als actieonderzoeker stelt zij de juiste vragen en gaat zij samen met betrokkenen opzoek naar slimme oplossingen. Zij deed diverse actieonderzoeken waarbij de eindgebruiker, vaak de patiënt, centraal staat. Een voorbeeld was het actieonderzoek naar ondersteuning aan zorgverleners en patiënten van een nieuw digitaal communicatieplatform in het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast heeft Kirsten tijdens haar opleiding bij de Health Innovation School Rotterdam in het Antoni van Leeuwenhoek een project gedaan, waarbij zij samen met een groep innovators een actieonderzoek heeft gedaan naar ingrediënten voor succesvol innoveren voor patiënten én zorgverleners.

Kirsten heeft een echte Rotterdamse aanpakkersmentaliteit. Daarnaast is zij een teamplayer. Met haar optimisme, leergierigheid en enthousiasme houdt zij van een uitdaging, die zij graag in samenwerking met anderen aangaat.