De vraag: Wat vinden zorgverleners en zorggebruikers van een PGO?

Een PGO is een persoonlijke gezondheidsomgeving. Het doel van een PGO is dat een patiënt al zijn/haar medische gegevens op één plek tot zijn beschikking heeft en deze ook zelf beheert vanuit deze plek. PGO’s zijn volop in ontwikkeling. In pilots en gecontroleerde livegangen (GLG’s) leren we over de potentiële meerwaarde en voorwaarden voor succesvolle implementatie. PGO on Air heeft Pluut & Partners gevraagd een aantal pilots en GLG’s te ondersteunen met een lerende evaluatie.

Onze aanpak

Wij zijn vanaf het begin betrokken bij de livegang en dragen vervolgens een bijdrage aan het gebruik van een PGO gedurende de eerste maanden. We halen wensen, behoeften en ervaringen op bij zowel zorgverleners als zorggebruikers. Dat doen we met interviews, vragenlijsten, informele gesprekken en focusgroepen. De lessen over gebruiksvriendelijkheid, informatievoorziening aan patiënten en gebruikerservaringen benutten we voor het doorontwikkelen van de PGO’s en vertalen we naar concrete acties voor toekomstige implementaties.

Onze impact

  • Een evaluatie-aanpak die voor meerdere pilots/livegangen gebruikt kan worden
  • Permanente advisering aan PGO on Air, MedMij en de PGO-leveranciers over hoe de PGO verbeterd, doorontwikkeld en geïmplementeerd kan worden
  • Inzicht in de ervaringen en meningen van zorgverleners en zorggebruikers met en over een PGO
Kirsten waaijer pluut & partners actieonderzoek

Meer weten?

Kirsten staat voor je klaar
Adviseur & actieonderzoeker

kirsten@pluutpartners.nl
+31 6 53482644
Volg op LinkedIn

Gerelateerde cases

Filter op

Teamleren in de praktijk
Teamleren in de praktijkActieonderzoekOpschaling innovatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Teamleren in de praktijk

Samenwerken in (zorg)teams is erg waardevol, maar het kan ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Vaak blijken er dingen beter te kunnen in de samenwerking. Maar hoe pak je dat aan?
Training actieonderzoek
training actieonderzoek
Training actieonderzoekActieonderzoekOpschaling innovatiePatiëntparticipatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Training actieonderzoek

Zorgorganisatie Treant en onderzoekers van de Erasmus School of Health Policy & Management hebben de handen ineengeslagen om 4 interne vraagstukken van Treant actieonderzoekend aan te pakken.