De vraag: Hoe betrekken we cliënten en hun naasten bij ons actieprogramma?

Het actieprogramma iWLZ wil de informatie-uitwisseling in de langdurige zorg verbeteren. Het actieprogramma vroeg Pluut & Partners of zij a) cliënten en hun naasten konden werven en b) inbreng van deze cliënten wilde organiseren.

Onze aanpak

Pluut & Partners zocht en vond 10 cliënten en hun naasten die graag een bijdrage willen leveren aan dit actieprogramma. In individuele gesprekken deelden zij hun ervaringen met de WLZ en informeerden wij hen over het actieprogramma iWLZ. Daarnaast volgen er drie sessies waarbij de ervaringsdeskundige samen over de belangrijkste onderwerpen (ervaringen en behoefte omtrent de Wlz-aanvraag) die spelen in gesprek gaan. Daarnaast geven zij feedback op de plannen en tussenproducten van het actieprogramma. De uitkomsten van gesprekken en bijeenkomsten delen we in infographics met concrete adviezen van de ervaringsdeskundigen en denken mee met het actieprogramma over de opvolging van deze adviezen.

Onze impact

  • Een groep van 10 ervaringsdeskundigen die zich enorm betrokken voelt bij het programma en hun ervaringen en adviezen deelt
  • Toepasbare adviezen van de ervaringsdeskundigen voor het actieprogramma
Kirsten waaijer pluut & partners actieonderzoek

Meer weten?

Kirsten staat voor je klaar
Adviseur & actieonderzoeker

kirsten@pluutpartners.nl
+31 6 53482644
Volg op LinkedIn

Gerelateerde cases

Filter op

Teamleren in de praktijk
Teamleren in de praktijkActieonderzoekOpschaling innovatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Teamleren in de praktijk

Samenwerken in (zorg)teams is erg waardevol, maar het kan ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Vaak blijken er dingen beter te kunnen in de samenwerking. Maar hoe pak je dat aan?
Training actieonderzoek
training actieonderzoek
Training actieonderzoekActieonderzoekOpschaling innovatiePatiëntparticipatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Training actieonderzoek

Zorgorganisatie Treant en onderzoekers van de Erasmus School of Health Policy & Management hebben de handen ineengeslagen om 4 interne vraagstukken van Treant actieonderzoekend aan te pakken.