De vraag: Hoe kunnen we veelbelovende en waardevolle innovaties opschalen?

De zorg kent tal van veelbelovende en waardevolle innovaties. Helaas zien we nog vaak dat het opschalen van deze innovaties langzaam gaat of zelfs uitblijft. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil hier verandering in aanbrengen. Daarom is er subsidie voor implementatie- of opschalingscoaching beschikbaar via ZonMw. Pluut & Partners heeft voor drie verschillende organisaties een coachingstraject uit mogen voeren: Isala, UMC Utrecht en Rijndam.

Onze aanpak

Hoewel de opdrachten van elkaar verschilden, hebben we in alle opdrachten ons Zorginnovatiekompas gebruikt. Het Zorginnovatiekompas heeft ons geholpen om snel en overzichtelijk in kaart te brengen wat er goed gaat en waar uitdagingen en kansen liggen voor betere implementatie en verdere opschaling. Naast de inzet van het Zorginnovatiekompas, ontwikkelden we patiënt journeys en hielden we interviews en workshops om tot een implementatie- en opschalingsplan te komen. De plannen waren dusdanig concreet, dat de organisaties hier direct mee aan de slag gaan.

Onze impact

  • Direct uitvoerbare plannen met concrete acties voor verdere implementatie en opschaling
  • Zorginnovatiekompas getest in de praktijk en zelf ook klaar voor opschaling

Meer weten?

Fenna staat voor je klaar
Partner

fenna@pluutpartners.nl
+31626326720
Volg op LinkedIn

Gerelateerde cases

Filter op

ActieonderzoekOpschaling innovatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Teamleren in de praktijk

Samenwerken in (zorg)teams is erg waardevol, maar het kan ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Vaak blijken er dingen beter te kunnen in de samenwerking. Maar hoe pak je dat aan?
training actieonderzoek
ActieonderzoekOpschaling innovatiePatiëntparticipatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Training actieonderzoek

Zorgorganisatie Treant en onderzoekers van de Erasmus School of Health Policy & Management hebben de handen ineengeslagen om 4 interne vraagstukken van Treant actieonderzoekend aan te pakken.