De vraag: Hoe kunnen we een beter passend ondersteunings- en zorgaanbod creëren voor kinderen/jongeren met ME/CVS?

In opdracht van het programma OPaZ van het Ministerie van VWS gingen we op zoek naar kansen voor zorgzamere zorg.

Onze aanpak

We startten met de inventarisatie van ervaringen van mensen die zelf onbegrepen ziek zijn. Ook maakten we duidelijk waarom er zo vaak strijd is rond mensen die onbegrepen ziek zijn. Na de publicatie van deze bevindingen in het rapport ‘Onbegrepen ziek’, organiseerden we een webinar. Dit webinar ging over een specifieke wens van jongeren met ME/CVS: maatwerk-onderwijs. Tijdens dit webinar spraken we met een moeder van iemand met ME/CVS, een onderwijsconsulente, een ambulant begeleider en een jongere met ME/CVS. Het webinar is hier terug te kijken. Na het webinar zijn we samen met de expertteams OZJ op zoek gegaan naar passende oplossingen voor mensen die vastliepen in hun zoektocht naar maatwerkonderwijs. En met resultaat! Lees de resultaten in onze eindrapportage!

Onze impact

  • Inzicht in ervaringen en wensen van kinderen/jongeren met ME/CVS en hun ouders
  • Inzicht in de dilemma’s die professionals ervaren
  • Gezamenlijke zoektocht naar kansen voor meer samen beslissen en betere ondersteuning bij zoektocht naar passend onderwijs
  • Concrete oplossingen voor mensen die vastlopen in hun zoektocht naar maatwerk-onderwijs
Fenna mossel pluut & partners actieonderzoek

Meer weten?

Fenna staat voor je klaar
Partner

fenna@pluutpartners.nl
+31626326720
Volg op LinkedIn

Gerelateerde cases

Filter op

Teamleren in de praktijk
Teamleren in de praktijkActieonderzoekOpschaling innovatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Teamleren in de praktijk

Samenwerken in (zorg)teams is erg waardevol, maar het kan ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Vaak blijken er dingen beter te kunnen in de samenwerking. Maar hoe pak je dat aan?
Training actieonderzoek
training actieonderzoek
Training actieonderzoekActieonderzoekOpschaling innovatiePatiëntparticipatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Training actieonderzoek

Zorgorganisatie Treant en onderzoekers van de Erasmus School of Health Policy & Management hebben de handen ineengeslagen om 4 interne vraagstukken van Treant actieonderzoekend aan te pakken.