De vraag: Digitale zorg wordt alleen waardevol voor patiënten wanneer we deze samen met patiënten ontwikkelen en implementeren.

Dat was de visie en missie van het programma Patiëntparticipatie en eHealth van Nictiz. Onze programmamanager bouwde het programma uit toch een breed en impactvol team.

Onze aanpak

Het programma Patiëntparticipatie en eHealth bij Nictiz zette zich in voor meer patiëntparticipatie in de zorg én bij de ontwikkeling van digitale diensten. Bettine gaf leiding aan het programma, dat zich inzette voor:

  • Zorgvuldige invoering van online inzage in het patiëntendossier
  • Opschaling van e-consulten bij de huisarts
  • Gebruiksvriendelijke eHealth door betere samenwerking met patiënten
  • Meer aandacht voor de ethiek van eHealth

Bij elk van deze thema’s brachten we patiënten, projectmanagers, zorgverleners en andere stakeholders bij elkaar om elkaar te inspireren en te informeren. Ook werkten we aan bewustwording en kennisdeling door blogs, handboeken en kennismagazines.

Onze impact

Bettine pluut

Meer weten?

Bettine staat voor je klaar
Strategisch adviseur & actieonderzoeker

bettine@pluutpartners.nl
+31618680012
Volg op LinkedIn

Gerelateerde cases

Filter op

ActieonderzoekOpschaling innovatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Teamleren in de praktijk

Samenwerken in (zorg)teams is erg waardevol, maar het kan ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Vaak blijken er dingen beter te kunnen in de samenwerking. Maar hoe pak je dat aan?
training actieonderzoek
ActieonderzoekOpschaling innovatiePatiëntparticipatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Training actieonderzoek

Zorgorganisatie Treant en onderzoekers van de Erasmus School of Health Policy & Management hebben de handen ineengeslagen om 4 interne vraagstukken van Treant actieonderzoekend aan te pakken.