De vraag: Hoe kunnen we al tijdens ons onderzoek een bijdrage leveren aan het oplossen van het vraagstuk dat we onderzoeken?

Onderzoekers van IQ Healthcare gingen onder begeleiding van Pluut & Partners op zoek naar een antwoord op die vraag.

Onze aanpak

We startten met een korte vragenlijst onder de onderzoekers, waarin zij konden aangeven wat zij wilden leren over actieonderzoek. Dit was belangrijke input voor de eendaagse workshop, waarin we de kernwaarden van actieonderzoek stuk voor stuk behandelden. Per kernwaarde gingen de deelnemers steeds in groepjes van twee uiteen om de kernwaarden te vertalen naar hun onderzoeksplannen. Na de workshop volgde nog een aantal brainstorms/gesprekken waarin we de onderzoeksvoorstellen concretiseerden.

Onze impact

  • In één dag bekend met de kernwaarden van actieonderzoek en een vertaling gemaakt naar de eigen onderzoeksvoorstellen
  • Onderzoeksvoorstellen in korte cycli doorontwikkeld zodat er een plan ligt voor het realiseren van leer-, verander- en kennisdoelen
Kirsten waaijer pluut & partners actieonderzoek

Meer weten?

Kirsten staat voor je klaar
Adviseur & actieonderzoeker

kirsten@pluutpartners.nl
+31 6 53482644
Volg op LinkedIn

Gerelateerde cases

Filter op

ActieonderzoekOpschaling innovatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Teamleren in de praktijk

Samenwerken in (zorg)teams is erg waardevol, maar het kan ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Vaak blijken er dingen beter te kunnen in de samenwerking. Maar hoe pak je dat aan?
training actieonderzoek
ActieonderzoekOpschaling innovatiePatiëntparticipatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Training actieonderzoek

Zorgorganisatie Treant en onderzoekers van de Erasmus School of Health Policy & Management hebben de handen ineengeslagen om 4 interne vraagstukken van Treant actieonderzoekend aan te pakken.