Skip to main content
Digitale zorgeHealthEthiekPatiëntparticipatieZorginnovatie

Hoe ethisch is eHealth?

Door 23 december 2017mei 25th, 2021No Comments

Hoe ethisch is eHealth?

 

De inzet van eHealth hoort bij moderne gezondheidszorg, daar zijn de meeste mensen het inmiddels over eens. Maar hoe gaan we eHealth moreel verantwoord inzetten en gebruiken? Marieke Keur interviewde Jaco van Duivenboden (lid van ons mooie programmateam Patiëntparticipatie en eHealth bij Nictiz) en mij over de ethische dilemma’s van eHealth. Het artikel is hier te lezen.

Het omarmen van technologie begint altijd met het delen van verhalen. Het begint altijd met de tijd nemen om de risico’s te bespreken. De tijd nemen om het te hebben over de angsten en zorgen. – Niels Schuddeboom.

Het is extra bijzonder voor mij om in dit ICT&Health-nummer te staan, omdat Niels Schuddeboom op de cover staat. Wat ben ik dankbaar voor al onze mooie ontmoetingen. Dank voor alles, Niels! Een prachtig filmpje met Niels’ wijze visie op eHealth vind je hier.

Bettine Pluut

Bettine Pluut zet zich als adviseur en actieonderzoeker in voor goede zorg en een praktijkgerichte overheid. Zij is gespecialiseerd in digitale innovatie, actieonderzoek en patiëntparticipatie.