Skip to main content

Vandaag interview ik de Engelse huisarts Amir Hannan, die in Engeland ruime ervaring heeft opgedaan met patiënttoegang tot Elektronische Patiënt Dossiers in Haughton Thornley Medical Centres. Het EPD, genaamd Emisaccess, biedt patiënten en hun familieleden inzage in hun medische gegevens die bij het medisch centrum bekend zijn. Daarnaast kunnen mensen online afspraken maken met hun huisarts en herhaalrecepten bestellen.

Ik zal dokter Hannan vragen naar zijn ervaringen met patiëntinzage in het dossier, en hoe hij ervaart dat het de rolverdeling en communicatie tussen hem en zijn patiënten wel of niet veranderd heeft. Ook zal ik tijdens het interview aandacht besteden aan thema’s die momenteel veel in het debat over EPD’s naar voren komen, zoals privacy en de relatie tussen persoonlijke patiëntdossiers, landelijke patiëntdossiers en lokale dossiers als dat van Amir Hannan. Binnenkort verschijnt op deze website een verslag van het interview. Wie alvast meer wil weten, kan hiervoor naar de website van Amir Hannan’s praktijk, waarbij de volgende drie pagina’s in het bijzonder een bezoekje waard zijn:

Binnenkort meer!

Bettine Pluut

Bettine Pluut zet zich als adviseur en actieonderzoeker in voor goede zorg en een praktijkgerichte overheid. Zij is gespecialiseerd in digitale innovatie, actieonderzoek en patiëntparticipatie.

Leave a Reply