Skip to main content

zorginnovatie pluut partners
Opleiding

 

pluut partnersActieonderzoek is geen tool of methodiek. Het is een manier van denken en doen die steeds weer gericht is op impact maken, inspiratie en energie losmaken, scherp analyseren en observeren & permanent leren en verbeteren.

Wij hebben gemerkt dat actieonderzoek heel goed te leren is, maar niet met een kort gesprekje of een college. Alleen door het te ervaren, gaat het echt leven en ontwikkel je de mindset en benodigde kennis en vaardigheden. Daarom hebben wij een ervarings- en actiegericht opleidingsaanbod, waarbij je met jouw eigen leervragen of een actueel vraagstuk in je werk aan de slag gaat.

Je kunt bij ons terecht voor:

  • Cursus actieonderzoek. Deze bestaat uit meerdere workshops, waarbij je met een concreet vraagstuk uit je werk aan de slag gaan gedurende meerdere maanden.
  • Snelkookpansessie: in deze eendaagse kennismaking met actieonderzoek nemen we jouw project onder de loep en laten we je zien hoe je dit met actieonderzoek kan aanpakken.
  • In company training: we trainen een groep beleidsmedewerkers, onderzoekers, managers en/of projectleiders in jouw organisatie. Zodat jullie je organisatie van binnenuit kunnen veranderen.
  • Ontwikkelprogramma: we leiden beleidsmakers, managers en programmamanagers op in praktijkgericht werken, participatie van ervaringsdeskundigen en continu leren en verbeteren. We begeleiden een team of afdeling gedurende minimaal negen maanden op basis van een mix van workshops, sparring, team- en reflectiesessies, observatie en door met jullie samen te werken in concrete projecten.

Uiteraard ontvang je een mooi certificaat bij afronding van onze opleidingen. Interesse? Stuur ons een mail of bel met een van onze actieonderzoekers.

Voorbeelden

  • Begeleiding van een landelijk programma in de ouderenzorg, met het accent op continu leren en praktijkgericht werken. Combinatie van samenwerking in projecten, meelezen met teksten, coachingsgesprekken, teamdagen en training in participatie van ervaringsdeskundigen op basis van workshops, netwerkbijeenkomsten, interviews en focusgroepen.
  • Introductieworkshops actieonderzoek op congres over jeugdzorg
  • Begeleiding van een consortium bij het opstellen van hun onderzoeksvoorstel in een serie online werksessies.
  • In company training aan een onderzoeksgroep, die hun onderzoeksprojecten door de bril van actieonderzoek bekeken. Combinatie van workshop, reflectiesessie en individuele coachingsgesprekken.