Vacature panellid Onbeperkt meedoen!

Wij zijn op zoek naar panelleden voor het programma Onbeperkt meedoen! De panelleden denken samen met de spiegelgroep van ervaringsdeskundigen mee over manieren om Nederland beter toegankelijk en inclusiever te maken voor mensen met een beperking. Jij gaat als panellid het team van Onbeperkt meedoen! en de minister hierover adviseren.

Onbeperkt meedoen! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) dat verantwoordelijk is voor de implementatie van het VN-verdrag Handicap. Onbeperkt meedoen! zet zich in voor minder drempels in de samenleving, zodat mensen met een beperking het leven kunnen leven dat zij zelf willen. Om dat te kunnen doen, heeft VWS de inzichten en denkkracht nodig van mensen die deze drempels helaas nog regelmatig zelf ervaren.

Naar wie zijn we op zoek?
Wij zoeken panelleden met een beperking* of panelleden met iemand in hun directe omgeving met een beperking. Die mee willen denken over hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen in Nederland mee kan doen in samenleving. Iedereen die 16 jaar of ouder is, kan deelnemen. Daarnaast willen we een diverse groep welke een goede afspiegeling is van de Nederlandse bevolking. We zoeken daarom een heel divers gezelschap van mensen van alle leeftijden, culturele achtergronden, religie, geaardheid en genderidentiteit.

Als panellid deel je jouw ervaringen met drempels in de samenleving met de spiegelgroep. Zij adviseren met de informatie van de panelleden het ministerie van VWS over het weghalen hiervan. Deelname aan de spiegelgroep is ook mogelijk! Zie deze vacature. Deelname aan de spiegelgroep vraagt een grotere inzet dan deelname als panellid.

Wat ga je doen?
Samen met 17 andere panelleden ondersteun je de spiegelgroep. Zij worden actief door het programma Onbeperkt meedoen! betrokken bij het beantwoorden van vragen en het bedenken van nieuwe ideeën voor een toegankelijk en inclusief Nederland. Als panellid deel jij jouw ervaringen met de spiegelgroep, zodat zij een goed beeld hebben van de verschillende drempels die mensen met een beperking ervaren. Je zal jouw ervaringen delen via digitale of fysieke bijeenkomsten met de spiegelgroep. Zij zullen jou vragen stellen over een bepaald onderwerp of thema.

Er zullen waarschijnlijk acht bijeenkomsten zijn in het komende jaar, waarbij je aan kan sluiten. Je mag zelf kiezen hoe vaak je aansluit. Iedere bijeenkomst zal ongeveer een uur duren. Je hoeft niet veel voor te bereiden voor de bijeenkomsten.

Wat staat ertegenover?
Je leert nieuwe mensen kennen en je krijgt een kijkje achter de schermen bij het ministerie van VWS. We vergoeden jouw waardevolle inzet graag. Deze vergoeding is tot €35 per uur. Samen zullen we kijken wat voor jou de best passende vergoeding is, wanneer je een uitkering en/of toeslagen ontvangt.

Wil je meedoen?
Superleuk als je mee wil doen! Via dit formulier kun je je aanmelden. We zijn heel benieuwd waarom je mee wil doen en wat je hoopt te leren en te bereiken! Wil jij jouw enthousiasme op een andere manier dan via het formulier kenbaar maken en past dit niet in het formulier? Vul het formulier dan zo veel mogelijk in en stuur het bestand naar Bente (bente@pluutpartners.nl).

We ontvangen je aanmelding graag voor 21 november. Daarna laten we je snel weten of we jou uitnodigen voor een gesprek.

Vragen?
Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bente via de mail (bente@pluutpartners.nl) of telefonisch (0640245307)!

 

*Met mensen met een beperking bedoelen we iedereen met fysieke, mentale, verstandelijke en/of zintuigelijke beperkingen die drempels ervaren bij het meedoen in de samenleving zoals zij dat zouden willen.