Skip to main content

Actieonderzoek: van opleiding tot uitvoering

Actieonderzoek is een manier van denken en doen. Door de krachtige combinatie van actief veranderen en samen onderzoeken los je er complexe vraagstukken mee op. Daarbij kun je denken aan:

  • Implementatie en opschaling van innovatie
  • Patiëntparticipatie & burgerbetrokkenheid
  • Netwerkzorg & domeinoverstijgend samenwerken
  • Passende zorg bij complexe casuïstiek
  • Organisatie- en teamontwikkeling

Dit zijn vraagstukken die je alleen kunt oplossen door met de voeten in de klei te staan en samen te werken met alle mensen die het aangaat. Daarom zijn wij als actieonderzoekers een kei in participatie. Wij weten hoe je moet samenwerken met een diverse groep stakeholders, inclusief de inwoner en professional! Daarnaast benutten we beschikbare kennis en delen we de #hoedan-kennis die wij ontwikkelen met anderen. Op die manier versnellen we transformaties en worden we met elkaar steeds slimmer in het oplossen van de complexe vraagstukken die spelen in zorg, welzijn en bij onze overheid.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Je kunt ons voor het volgende vragen:

  • Samen met jou een subsidieaanvraag of projectplan schrijven
  • Een actieonderzoek uitvoeren of begeleiden
  • Jou en jouw collega’s opleiden tot actieonderzoeker

Zelf actieonderzoek doen

Actieonderzoek is goed te leren, maar niet enkel en alleen door een boek te lezen. Het vraagt een mix van doen, ervaren, verdiepen en reflecteren. Daarom is ons opleidingsaanbod ervarings- en interactiegericht.

Tijdens onze opleidingen ga je direct aan de slag gaat met je eigen verandervraagstuk. Wij staan naast je.

We bieden niet alleen workshops aan, maar ook in-company trainingen en een volledige leergang. Daarbij leveren we maatwerk: we stemmen ons aanbod af op jouw leervragen en –doelen.

Meer weten? Op onze Actieonderzoek Academy vind je meer informatie over actieonderzoek en ons volledige trainings- en opleidingsaanbod.

Kirsten waaijer pluut & partners actieonderzoek

Meer weten?

Kirsten staat voor je klaar
Adviseur & actieonderzoeker

kirsten@pluutpartners.nl
+31 6 53482644
Volg op LinkedIn

Actieonderzoek Academy

Ken je onze Actieonderzoek Academy al?

Actieonderzoek is een krachtige combinatie van actief veranderen en samen onderzoeken. Op onze Academy vind je inspiratie voor werkvormen, participatie, handige checklists en meer.

Benieuwd waar we dit al gedaan hebben?
Check hieronder een aantal cases!

Filter op

Teamleren in de praktijk
Teamleren in de praktijkActieonderzoekOpschaling innovatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Teamleren in de praktijk

Samenwerken in (zorg)teams is erg waardevol, maar het kan ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Vaak blijken er dingen beter te kunnen in de samenwerking. Maar hoe pak je dat aan?
Training actieonderzoek
training actieonderzoek
Training actieonderzoekActieonderzoekOpschaling innovatiePatiëntparticipatieProgramma- en projectmanagementZorgzame organisatie

Training actieonderzoek

Zorgorganisatie Treant en onderzoekers van de Erasmus School of Health Policy & Management hebben de handen ineengeslagen om 4 interne vraagstukken van Treant actieonderzoekend aan te pakken.