Skip to main content

Leergang actieonderzoek

Ben je nieuwsgierig geworden naar actieonderzoek en wil je ervaren hoe je met actieonderzoek jouw impact kunt vergroten? In de leergang actieonderzoek ga je dit ontdekken door zelf een actieonderzoek te starten. De leergang actieonderzoek bestaat uit een krachtige combinaties van workshops, zelf doen, intervisie, reflectie en coaching.

WAT?

Tijdens de leergang leer je hoe je een actieonderzoek kunt opzetten, uitvoeren en evalueren om zo tot praktische en duurzame oplossingen te komen. Je leert bijvoorbeeld hoe je verschillende onderzoeksmethoden en creatieve werkvormen kunt gebruiken en hoe je jouw bevindingen op een heldere en overtuigende manier kunt presenteren. Vervolgens ga je daadwerkelijk met jouw eigen actieonderzoek aan de slag. Daarnaast zijn er diverse reflectiemomenten om jouw actieonderzoek naar een hoger niveau te tillen.

WIE?

De leergang is geschikt voor iedereen die zich inzet om de zorg slimmer en zorgzamer te organiseren. Denk aan: programma- en projectleiders, innovatoren, beleidsadviseurs, zorgverleners of (actie)onderzoekers. Het actieonderzoekprogramma wordt incompany gegeven met minimaal 4 deelnemers en maximaal 12 deelnemers.

HOE?

De leergang heeft een doorlooptijd van 12 maanden. Dan kunnen de deelnemers ook daadwerkelijk impact maken. De kans is dan groter dat zij ondanks tijdelijke pieken in de werkdruk, ziekte of vakanties de cyclus van een actieonderzoek volledig doorlopen. Mogelijk lukt het dan zelfs om meerdere cycli te doorlopen. Dat vergroot zowel de impact als het leereffect.

We starten met een intake per deelnemer. Vervolgens trainen we in vier dagdelen de deelnemers op een fysieke locatie. Gedurende het jaar organiseren we kennisuurtjes en reflectiemomenten. Ook bieden we twee keer individuele begeleiding aan. Zie hieronder een voorbeeld van de leergang:

KOSTEN?

Je hebt een basiscursus al voor €12.500,– voor vier deelnemers. Indien er meer deelnemers willen deelnemen is dat mogelijk voor een meerprijs van €1.000,- per persoon

INFO/VRAGEN?

Stuur een berichtje naar Kirsten via kirsten@pluutpartners.nl