Word actieonderzoeker

Wij hebben gemerkt dat actieonderzoek heel goed te leren is, maar niet met een kort gesprekje of een college. Alleen door een combinatie van erover horen/lezen, erover in gesprek én het zelf doen en ervaren, ontwikkel je de mindset en benodigde kennis en vaardigheden. Daarom hebben wij een ervarings- en interactiegericht opleidingsaanbod, waarbij je met jouw eigen leervragen of een actueel vraagstuk in je werk aan de slag gaat.

Je kunt bij ons terecht voor:

  • De Actieonderzoek Academy. Op deze Academy, ontwikkeld door ons, vind je informatie over actieonderzoek, kennisquizes, praktische voorbeelden, inspirerende werkvormen en nog veel meer! Meld je gratis aan en neem een kijkje!
  • Basiscursus actieonderzoek. Deze cursus bestaat uit een viertal workshops van een dagdeel, waarbij je met een concreet vraagstuk uit je werk aan de slag gaat. De kernwaarden en fasen van actieonderzoek staan centraal. Hieraan koppelen we methodieken en werkvormen.
  • Verdiepingscursus. We verdiepen je kennis door in te gaan op de verschillende rollen die je als actieonderzoeker vervult, door verschillende paradigma’s en vormen van actieonderzoek te behandelen en verbreden het pallet aan methodieken en werkvormen.
  • Snelkookpansessie: in deze eendaagse bijeenkoms nemen we jullie project onder de loep en laten we je zien hoe je dit met actieonderzoek kan aanpakken. Ook zeer geschikt om in een dag samen een (subsidie)voorstel of projectplan te schrijven.
  • In company training: we trainen een groep beleidsmedewerkers, onderzoekers, managers en/of projectleiders in jouw organisatie. Zodat jullie je organisatie van binnenuit kunnen veranderen.
  • Team-ontwikkelprogramma: we leiden beleidsmakers, managers en programmamanagers op in praktijkgericht werken, participatie van ervaringsdeskundigen en continu leren en verbeteren. We begeleiden een team of afdeling gedurende minimaal negen maanden op basis van een mix van workshops, sparring, team- en reflectiesessies, observatie en door samen te werken in concrete projecten.

Uiteraard ontvang je een mooi certificaat bij afronding van onze opleidingen. Interesse? Stuur ons een mail of bel met een van onze actieonderzoekers.

Voorbeeldprojecten

pluut partners

training actieonderzoek voor onderzoekers

actieonderzoek voor toegankelijke patiëntomgevingen

betere nazorg na ingrijpende incidenten